Днес в Северна Македония и Косово се провеждат местни избори, като

...
Днес в Северна Македония и Косово се провеждат местни избори, като
Коментари Харесай

В Северна Македония и Косово днес се провеждат местни избори

Днес в Северна Македония и Косово се организират локални избори, като право на глас и в двете страни имат по към 1,8 млн. души.

На първия тур гласоподавателите в югозападната ни съседка избират кметове и общински съветници в 81 общини, а в Косово - 38. Ако никой от претендентите не премине нужния предел, ще се организира втори тур на 31 октомври в Северна Македония, а в Косово - след месец, предава БНР. В Северна Македония през днешния ден за първи път се гласоподава с пръстов отпечатък. Социологическите сондажи демонстрираха оспорвана надпревара между ръководещия Социалдемократически съюз на премиера Зоран Заев и опозиционната ВМРО-ДПМНЕ на Христиан Мицкоски.

Местните избори в Косово също са тестване за ръководещата партия " Движение за самоопределяне ", ръководена от премиера Албин Курти.

Левицата, която е част от косовското държавно управление от 8 месеца, се бори да си обезпечи власт в кметството в столицата в Прищина с номинацията на някогашния си здравен министър Арбен Витиа.

Интерес провокира и гласуването в обитаемата най-вече с етнически сърби северна част на Косово, изключително поради двата случай за последните два месеца, довели до изострянето на напрежението сред Косово и Сърбия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР